×

Mezoniti

Pravi nekirurški facelifting lica, vrata i tijela

Danas sve više raste popularnost neinvazivne estetske medicine zbog dinamike života gdje pacijent već isti dan može obavljati svakodnevne aktivnosti.

Zašto mezoniti?

Mezoniti su novi izazov u medicini jer pružaju integralnu mogućnost regeneracije kože koja sa jedne strane poticanjem stvaranja kolagena dovodi do potpuno prirodnog zatezanja kože, a sa druge strane povećava prokrvljenost kože, što povećava njezinu blistavost i mladenački izgled.

Alternativa botoxu i filerima

Za pacijente koji žele izgledati prirodno sa očuvanom mimikom i volumnim konturama lica i pri tome žele izgledati mlađe, mezoniti su idealno rješenje.

Dugotrajniji efekt popunjavanja bora sjajna je alternativa hijaluronskim filerima.

Što su mezoniti?

Mezoniti su autoresorptivne niti koje se razgrađuje u periodu od 6 mjeseci. Materijal je prvenstveno u medicini korišten za operacije srca kod djece.

Kome se preporuča tretman?

U prvom redu se preporuča osobama koje žele zadržati prirodni izgled a ne žele se podvrgavati tretmanu botoxom i filerima. Rezultat je prirodna zategnutost kože koja se u početnim i srednjim stupnjevima opuštenosti/obješenosti vraća u prvotni položaj. Tretman je idealan u slučajevima kada lice nije previše spušteno i tada se rezultat mjeri sa rezultatom pravog faceliftinga, s time da je naglasak na očuvanom prirodnom izgledu lica. Mezoniti su idealna zamjena za punjače - filere - jer vraćaju volumen prirodnim podizanjem lica. Rezultati su dugotrajniji i postojaniji od hijaluronskih punjača. Postupak je namjenjen osobama oba spola u dobi od 35-65 godina sa individualnim odstupanjima.

Metoda je idealna za podizanje obrva, korekciju dubljih nazolabijalnih bora, bora oko očiju te pušačkih bora. Mezoniti efikasno smanjuju bore u kutovima usana koje daju tužan izgled te oblikuju donju čeljust zatezanjem te smanjivanjem vrećica sa strane čeljusti.

Ako imate viseći podbradak zbog viška kože, mezoniti su idealno rješenje.

Mezoniti sjajno zatežu kožu vrata te opuštenu kožu ruku, dekoltea i leđa, na minimalno invazivan način.

Estetika mezoniti baza trokuta. Neinvazivna estetska kirurgija.

Izgled lica mladog čovjeka može se označiti trokutom čija je baza na području očnih jagodica a vrh na području brade. Starenjem, baza tog trokuta spušta se prema bradi a vrh podiže prema gore. Mezonitima se uspješno stvara kolagen koji zateže kožu i vraća trokut u prvobitini položaj.

Kako djeluju 3D mezoniti?

Postavljene u kožu počinju stimulirati proizvodnju kolagena, rast novih krvnih žila te stvaraju alkalnu sredinu u koži. Za 3-4 mjeseca rezultati postaju vidljivi a isti se poboljšavaju progresivno do 6 mjeseca nakon tretmana.

Da li je postupak bolan i kakve su moguće posljedice?

Postupak ugradnje 3D niti predviđa nanošenje površinske anestezije i u rijetkim slučajevima injektivne lokalne anestezije. Na vrhu vrlo tanke iglice nalazi se mezonit koja se uvodi u kožu i postupak je gotovo bezbolan. Od komplikacija se navodi ponekad modrica koja se uobičajeno može sakriti puderom i prolazi kroz 3-5 dana. Ako se stavlja veći broj niti, moguć je blaži otok koji već preko noći prolazi.

Koliko je tretmana potrebno i koliko traju rezultati?

Za jednu regiju potreban je jedan tretman. Ponekada se dodatne niti mogu dodavati postepeno ako se ne želi nagli učinak zatezanja.

Rezultati traju od 1,5-3 godine što ovisi o individualnim čimbenicima.

Mogu li se mezoniti kombinirati sa drugim tretmanima?

Mezoniti se neposredno mogu kombinirati sa obrađenom krvi pacijenta na način dobivanja plazme bogate trombocitima, čime se zbog prisutnih faktora rasta kojima su bogati trombociti, postupak ubrzava, a blistavost kože povećava. Ostali tretmani mogu se provoditi nakon 3-4 tjedna.