×

Dermapen

Regeneracija kože putem sekvencijskih uboda

Prednost ovog izvanrednog tretmana je što se uz gotovo bezbolan postupak niza sekvencijskih uboda ostvaruje duboka regeneracija kože. Ubod od deset iglica ide po površini tik do spoja dva dijela kože gdje se nalazi membrana koja u sebi nosi mogućnost regeneracije. Djelomično uništavanje tih matriksnih stanica u kombinaciji sa matičnim stanicama koje potiču regeneraciju, omogućava rast novih stanica koje formiraju mladu i sjajnu kožu.

Na ovaj se način uklanjaju pigmentacije, sitne bore, hrapavosti i nepravilnosti po površini kože pa sve do ožiljaka. Osim matičnih stanica, ovom se tehnologijom unosi velika količina faktora rasta koji su oslobođeni sa površine trombocita. Postupak je važno ponavljati tri puta svakih 28 dana, te ponoviti jednom nakon šest mjeseci i potom jednom godišnje.

Nekoliko je istraživanja dalo prednost ove metode u usporedbi sa dermoabrazijom i korištenjem frakcioniranog lasera. Za pacijente, osim što je učinkovitije, izuzetno je važno što je i puno manje invazivno. Nema oštećenja kože i moguće je vraćanje uobičajenim aktivnostima već par sati nakon primjene i povlačenju crvenila. Dermapen koristimo također u poticanju rasta kose u kombinaciji sa matičnim stanicama.